Theo Bos – Het is zoals het is


Marcel van Roosmalen op pad met Theo Bos

Het is zoals het is, is een portret van de mens, voetballer en trainer Theo Bos, die op 28 februari 2013 overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Marcel van Roosmalen, bekend van diverse voetbalverhalen in het voetbal-tijdschrift Hard Gras en NRC, werd tijdens de ziekte van Bos door de voormalig trainer en –voetballer gevraagd om zijn levensverhaal op te schrijven. De zieke oefenmeester wilde niet dat het een biografie zou worden, maar een portret met de nodige humor. Voordat het boek af was, overleed ‘Mister Vitesse’ op 47-jarige leeftijd.

In ‘Het is zoals het is’ wordt beschreven hoe de held van vele Vitesse-fans in het leven stond als mens, gedreven sporter en sterke persoonlijkheid. Dit boek is door Marcel van Roosmalen prachtig geschreven, makkelijk leesbaar, maar de realiteit van de verwoestende ziekte wordt daarbij niet uit het oog verloren en in ‘Theo Bos – Het is zoals het is’ worden de verhalen ondersteund door mooie kleurenfoto’s.

Theo Bos – Mister Vitesse

Theo Bos kwam zijn gehele spelersloopbaan, die 15 seizoenen besloeg, voor Vitesse uit en kwam in 369 competitiewedstrijden tot 9 goals. Hij begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van Vitesse, maar ging vanaf 2005 verder als hoofdcoach van FC Den Bosch. In 2009 en 2010 was hij de trainer-coach van ‘zijn’ Vitesse, maar werd in oktober 2010 ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.

In januari 2011 ging de trainer-coach aan de slag bij Polonia Warschau, maar dat dienstverband duurde slechts enkele maanden. In het seizoen 2011 – 2012 ging hij in de Jupiler League aan de slag als coach van FC Dordrecht, maar door zijn ziekte moest hij zijn werkzaamheden in januari 2012 staken. De voetbalfans vergaten de oefenmeester niet en hij werd gesteund met onder andere e-mails, kaarten en bloemen.

Op 28 februari 2012 overleed ‘Mister Vitesse’. Op 7 maart 2013 werd door fans, voormalige collega’s en bekenden uit de voetballerij in het GelreDome op indrukwekkende wijze afscheid genomen van de voormalig speler en trainer. Vitesse maakte ook bekend dat het rugnummer van Theo Bos, nummer 4, niet meer gedragen zal worden.

Meer informatie over Theo Bos – Het is zoals het is van Marcel van Roosmalen >>

Auteur Marcel van Roosmalen

Schrijver en journalist Marcel van Roosmalen gaat al sinds zijn jonge jaren naar wedstrijden van Vitesse. Hij ging eerst aan de hand van zijn vader naar zijn Arnhemse helden kijken, later ging hij met zijn broer en vrienden. Van Roosmalen is goed ingevoerd bij Vitesse en schreef in het verleden op een humoristische wijze over het wel en wee bij de club uit Arnhem.

Tags: , ,

Rubriek: Boeken

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player