Vechtlust – Het bizarre leven van international Fernando Ricksen


Het boek Vechtlust – Het bizarre leven van international Fernando Ricksen van Vincent de Vries is een autobiografie van de voormalig international waarin hij uitgebreid vertelt over zijn roerige leven, toen hij als voetballer actief was voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg.

Fernando Ricksen is zeer openhartig in dit voetbalboek en vertelt onder andere over zijn prestaties op het voetbalveld, maar ligt de nadruk op de verleidingen, drank- en drugs-verslavingen, vechtpartijen en vooroordelen die zowel invloed hadden op zijn voetbalcarriere als zijn prive-leven. Daarbij geeft hij niet de schuld bij anderen, maar beseft hij terdege dat hij de schuldige is.

In Vechtlust vertelt hij in alle openheid over moeilijke tijden in zijn leven en hoe hij zich daarna terugknokte. Met dit boek wil hij de roerige periode in zijn leven afsluiten en vooruit kijken naar een toekomst met zijn gezin.

Meer informatie over Vechtlust – Het bizarre leven van international Fernando Ricksen >>

Fernando Ricksen

Fernando Ricksen werd als Fernando Jacob Hubertina Henrika Ricksen op 27 juli 1976 in Heerlen geboren. Hij was van 1993 tot en met 2013 professioneel voetballer en was actief voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers (Schotland) en Zenit Sint Petersburg (Rusland).

Het hoogtepunt van zijn voetbalcarriere beleefde Fernando Ricksen in Schotland, waar hij in 2005 tot Schots voetballer van het jaar werd verkozen. Hij droeg tussen 2000 en 2003 twaalf keer het shirt van het Nederlands elftal.

Vlak voor de publicatie van zijn biografie, maakte Fernando Ricksen in het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’ (DWDD) bekend dat hij lijdt aan de levensbedreigende spierziekte ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose). In Nederland lijden ongeveer 1000 personen aan ALS en krachtsverlies in de spieren kan tot verlamming leiden en als de ademhalingsspieren verlammen, dan zal dit de dood tot gevolg hebben.

Deze bekendmaking leidde tot veel steunbetuigingen uit de voetbalwereld, waaronder support van zijn voormalige clubs, Sepp Blatter maar ook van Glasgow Rangers’ rivaal Celtic.

Tags: , , ,

Rubriek: Boeken

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player