Chinese eigenaar voor ADO Den Haag


United Vansen International Sports Co uit China wordt de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag. Het Aziatische bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van sport en voetbal.

Tijdens de afgelopen weken zijn er diverse onderhandelingen geweest tussen United Vansen International Sports Co en de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) en is er een principe-overeenkomst bereikt, die tijdens de komende maanden omgezet zal worden in een definitieve overeenkomst. De nieuwe eigenaar heeft aan zowel voormalig ADO Den Haag – eigenaar Mark van der Kallen, bestuurslid Paul Beyersbergen, als de gemeente Den Haag de toezegging gedaan dat er substantieel geinvesteerd zal worden in de organisatie alswel de spelersgroep en daarbij moet gedacht worden aan bedragen die normaal gesproken in Nederland ondenkbaar zijn.

ADO Den Haag wil voorbeeld Vitesse niet volgen

United Vansen International Sports Co heeft de toezegging gedaan dat er Nederlandse mensen leiding zullen geven aan zowel de commerciele afdeling als ook aan het technische gedeelte van ADO Den Haag. Daarnaast wil men niet het voorbeeld van Vitesse volgen en zal men niet vol inzetten op huurspelers, zoals bij de club uit Arnhem wel gebeurt.

De nieuwe Chinese eigenaar heeft met name voor ADO Den Haag gekozen omdat de regering ook in Den Haag gevestigd is en er goede banden worden onderhouden tussen de hofstad en China.

Tags: , ,

Rubriek: Nieuws

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player