KNVB slaat alarm om soepel ontslagrecht


De KNVB heeft samen met de federatie van voetbalclubs (FBO) en de VVD alarm geslagen bij minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanwege het nieuwe ontslagrecht.

Door dit nieuwe ontslagrecht hoeven andere clubs geen grote transfersommen meer te betalen, enkel het resterende salaris hoeft als een vergoeding neergelegd te worden. Dit zal Nederlandse clubs in problemen zal brengen omdat men geen grote transfersommen meer zal ontvangen uit het buitenland en daardoor zal de concurrentiepositie van het Nederlandse voetbal ten opzichte van andere landen verslechteren. De FBO, VVD en de KNVB willen dan ook dat Asscher een uitzonderingspositie in de wet opneemt voor het voetbal.

“‘Toptalenten zullen hierdoor nog sneller vertrekken”, zo is FBO-directeur Serge Rossmeisl van mening in het Algemeen Dagblad. “Nu investeren veel clubs in hun opleidingen, maar als voetballers voor een schijntje weggaan valt er voor clubs weinig te winnen. Zij zullen stoppen met het opleiden van talenten.”

Minister Asscher is van mening dat speler en club in hun contract een hoge transfersom vast kunnen leggen, maar Rossmeisl is van mening dat dit niet zal gebeuren, aangezien de speler door het soepele ontslagrecht tegen een veel lagere vergoeding kan vertrekken.

De Eerste Kamer vergadert komende week over de wet over het ontslagrecht.

 

Tags: , , , ,

Rubriek: Nieuws

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player