KNVB wil dat Sepp Blatter afziet van nieuwe termijn


De KNVB is van mening dat Sepp Blatter moet afzien van een nieuwe termijn als voorzitter van de FIFA.

In een interview met de Volkskrant geeft KNVB-voorzitter Michael van Praag aan dat hij van mening is dat de preses van de wereldvoetbalbond teveel betrokken is bij het slechte imago van de FIFA.

Michael van Praag verwacht dat de Europese voetbalbonden deze week een standpunt zullen innemen over de kandidatuur van Sepp Blatter voor een nieuwe termijn als voorzitter van de FIFA. De Zwitser, die al sinds 1998 de voorzittershamer van de voetbalbond hanteert, heeft zich nog niet officieel kandidaat gesteld, maar hij heeft wel aangegeven het te overwegen, mocht er zich geen serieuze kandidaat aandienen voor de komende verkiezing in 2015.

“Als je ergens 16 jaar zit, moet je je afvragen of je nog iets toevoegt. Het imago van de FIFA is achteruitgegaan na alles wat er is gebeurd de laatste jaren. Weinigen nemen de FIFA nog serieus en hoe je het ook wendt of keert: Blatter is eindverantwoordelijk”, aldus Michael van Praag over de mogelijke kandidatuur van Sepp Blatter.

De voorzitter van de FIFA ligt stevig onder vuur nadat het sterke vermoeden bestaat dat Qatar door middel van omkoping en steekpenningen het WK van 2022 toegewezen heeft gekregen. De Britse krant The Sunday Times beweert over miljoenen files, emails en ander bewijsmateriaal te beschikken waaruit dit zou blijken.

Tags: , , ,

Rubriek: Nieuws

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player