Nederlanders bij Real Madrid


{mosimage}Royston Drenthe wordt aanstaande maandag bij de Spaanse kampioen Real Madrid gepresenteerd. Hij is daarmee de zesde Nederlander die bij de ‘Koninklijke’ komt te spelen. Real Madrid hengelt ook naar de diensten van Arjen Robben en Wesley Sneijder.


John Metgod was de eerste Nederlander die het shirt van Madrid droeg. De huidige assistent-trainer van Feyenoord speelde van 1982 tot en met 1984 voor Real en kwam in totaal 49 competitiewedstrijden in aktie, waarin hij ??n keer scoorde. Na zijn Spaanse avontuur verkastte hij naar Engeland, waar hij het shirt van Nottingham Forrest en Tottenham Hotspur droeg.


Clarence Seedorf kwam tussen 1996 en 2000 drie?nhalf seizoen in actie in de hoofdstad van Spanje. In 121 competitiewedstrijden kwam de international vijftien keer tot scoren. Bij de Spaanse club won Seedorf het landskampioenschap (96/97), de Spaanse Super Cup (97), de Champions League (97/98) en de Wereldbeker voor clubteams (98). In januari 2000 keert hij terug naar Itali?, waar hij eerst voor Internazionale speelt en in 2002 de overstap maakt naar stadsgenoot AC Milan. Voor dit team is de middenvelder nog altijd actief.


Alhoewel hij in Engeland succesvol is bij Manchester United, maakt hij in 2006 de overstap van de Engelse club naar Real Madrid. Een conflict tussen manager Alex Ferguson en de aanvaller ligt hieraan ten grondslag. Voor 15 miljoen euro slaat de Madrileense club toe en voegt ‘Van the Man’ aan de sterrenselectie. Het eerste seizoen van de Nederlander is succesvol: de Spanjaarden pakken de titel in de Primera Divisi?n en Van Nistelrooy wordt topscorer in Spanje met 25 goals in 37 wedstrijden.


Harvey Esajas en Jeffrey Hoogervorst kwamen in actie voor Real Madrid Castilla, het B-elftal van de hoofdstedelijke club. Hoogervorst speelde slechts ??n competitiewedstrijd voor de Madrilenen. E?n minuut voor het eindsignaal werd de verdediger in de match tegen Albacete Balompi? als invaller in het veld gebracht. Na zijn weinig succesvolle verblijf bij Real Madrid Castilla vertrok onze landgenoot naar Barcelona B. Nadat dit team degradeerde naar de derde divisie besloot de speler terug te gaan naar Nederland, waar hij nog op zoek is naar een nieuwe club in het betaalde voetbal.Tags:

Rubriek: Nieuws

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player