PVDA gaat vragen stellen over matchfixing PSV en Willem II


De PVDA gaat in de Tweede Kamer vragen stellen over mogelijke matchfixing bij wedstrijden van PSV en Willem II.

Onlangs werd door de Belgische organisatie Federbet en rapport gepubliceerd waarin zij beweren dat er het afgelopen seizoen 110 wedstrijden zijn omgekocht en dat deze matchfixing ook plaats vond bij wedstrijden van PSV en Willem II.

Volgens Federbet werd er ongewoon veel ingezet bij de wedstrijd tussen Achilles ’29 en Willem II. Bij rust stond deze match nog 1-1, maar de eindstand was uiteindelijk 1-5. PSV speelde tijdens de winterstop een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv om de Maspalomas Cup en won deze met 3-0. Ook bij deze wedstrijd was er ongewoon veel wed-activiteit waar te nemen.

Status Federbet en onderzoek matchfixing

Kamerlid van Tjeerd van Dekken van de Partij van de Arbeid wil graag via vragen in de Tweede Kamer weten wat de status van Federbet is en hoe betrouwbaar deze organisatie uit Belgie is. Daarnaast vraagt Van Dekken zich ook af hoe het kan dat zij deze informatie hebben, terwijl deze in Nederland niet beschikbaar is.

Daarnaast wil de PVDA ook weten wat de status is van het justitiele onderzoek naar matchfixing, dat vorig jaar gestart werd.

Tags: , , ,

Rubriek: Nieuws

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player