Vitesse zal weer verkocht worden


Vitesse zal zo goed als zeker weer verkocht worden, zo meldt dagblad De Gelderlander en er zouden volgens bronnen rond de club diverse buitenlandse partijen geinteresseerd zijn in de club uit Arnhem.

‘Londen wil af van Vitesse’

De bronnen van de Gelderse krant melden dat ‘Londen’, waar Chelsea-eigenaar Roman Abramovich de grote spil is in het netwerk, af wil van het Vitesse-project en op zoek is naar alternatieven voor het geel-zwarte team. Daarbij worden onder andere de Spaanse clubs Malaga en Mallorca genoemd.

Vitesse aantrekkelijker maken

Abramovich is ook mede-eigenaar van het telecombedrijf Truphone en deze onderneming werd onlangs gepresenteerd als de nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar. Met deze deal zou men Vitesse aantrekkelijker willen maken voor bedrijven voor een overname. Momenteel lijden de Arnhemmers ongeveer 20 miljoen euro verlies per jaar. Naar verluidt is er wel buitenlandse interesse in een overname van Vitesse, maar zou geen enkele partij op dit moment concrete belangstelling hebben.

Vitesse werd in 2010 aangekocht door Merab Jordania, die de club uit Gelderland vorig jaar overdeed aan Aleksander Tsjigirinski.

Vitesse zelf ontkent dat de club te koop zou staan en directeur Joost de Wit noemt het artikel in de Gelderlander een ‘fabelverhaal’.

 

 

Tags: , ,

Rubriek: Nieuws

Wordpress SEO Plugin by Wordpress SEO Plugin
Get Adobe Flash player