Voetbalboeken

De Wereld volgens Gijp – Michel van Egmond

De Wereld volgens Gijp

De Wereld volgens Gijp is de opvolger van het populairste sportboek in de geschiedenis: Gijp. In het tweede boek van Michel van Egmond over Rene van der Gijp maakt de lezer de meest turbulente jaren van deze populaire voetbal-analist van dichtbij mee.

Uiteraard is er aandacht voor het overlijden van de voormalige vriendin van de ex-speler en moeder van zijn kind. Deze onverwachte en dramatische gebeurtenis zet het ongecompliceerde en luie leventje van Rene van der Gijp volledig op zijn kop.

Daarnaast maakt de lezer van dit sportboek ook kennis met de vrienden en kennissen van Rene van der Gijp, waartoe onder andere Ruud Gullit, spelersbegeleider Rob Jansen en trainer Dick Advocaat behoren. Een aantal personen die tot de vriendenkring van de analist van Voetbal Inside komen in De Wereld volgens Gijp ook aan het woord over hun relatie met de voormalig speler van onder andere Sparta, Lokeren en PSV.

Boeiend sportboek

De Wereld volgens Gijp is een boeiend sportboek, dat een interessante blik werpt op dramatische, maar zeker ook leuke gebeurtenissen in het leven van Rene van der Gijp. Het is geschreven in de typische stijl van Michel van Egmond en leest daardoor makkelijk weg, is soms vermakelijk en dan weer emotioneel en zeker een aanrader voor voetbalfans en liefhebbers van het TV-programma Voetbal Inside.

Michel van Egmond

Auteur, journalist en eindredacteur Michel van Egmond heeft zich intussen een vaste plek verworven in het landschap van de sportboeken. Zo schreef hij onder andere Gijp en Kieft, waarin de voormalig speler van onder andere Ajax en PSV, zijn verslaving aan cocaine opbiecht. Voor Gijp ontving Michel van Egmond de NS Publieksprijs, terwijl hij voor het sportboek over Wim Kieft zowel de NS Publieksprijs als de Nico Scheepsmaker Beker (publieksprijs en vakprijs) ontving. Andere titels van zijn hand zijn Topshow over het TV-programma Voetbal Inside, Nooit meer juichen en Wandelen met Cruijff.

Michel van Egmond bestiert samen met Johan Derksen en diens dochter uitgeverij Derksen, Van Egmond en Derksen.