FC Twente

FC Twente Museum

FC Twente Logo

Ben je geinteresseerd in de historie van FC Twente? Dan is een bezoek aan het FC Twente Museum in stadion De Grolsch Veste zeker een must!

Meer dan 50 jaar historie FC Twente

FC Twente kent een historie van meer dan 50 jaar en deze decennia worden chronologisch doorlopen in het FC Twente Museum. Zo kunnen voetballiefhebbers via videofragmenten de historische momenten in de geschiedenis van de club uit Enschede herbeleven, zoals de winst van de KNVB Beker in 1977 en 2001 en het landkampioenschap en de Johan Cruijff Schaal in 2010.

Souvenirs, fotowand en prijzenkast

Daarnaast worden er in het FC Twente Museum collector items, historische foto’s en souvenirs tentoongesteld en is er een fotowand met alle internationals van de Enschedese club. Wedstrijdshirts uit de succesjaren zijn te aanschouwen, net als de clubvanen van de Europese avonturen van FC Twente. De prijzenkast van de roodwitte club staat ook in het FC Twente Museum en toont naast de eerder genoemde trofeeën van het eerste team, ook de prijzen die gewonnen zijn door het A1 jeugdteam, het vrouwenelftal van FC Twente en Jong Twente.

Onstaan voetbal in Nederland

Er is in het FC Twente Museum overigens niet alleen aandacht voor de club, er is namelijk ook speciale aandacht voor het ontstaan van voetbal in Nederland. Jan Bernard van Heek, een textielfabrikant, bracht in 1885 namelijk het voetbalspel vanuit Engeland naar Nederland en richtte in dat jaar ook met een stel vrienden de Enschedesche Football Club (E.F.C.) op.

Toegangsprijs en openingstijden FC Twente Museum

Het FC Twente Museum is gratis te bezoeken van de fanstore van de club. De accommodatie is geopend op de volgende dagen:

  • maandag –  gesloten
  • dinsdag 12:00 uur – 17:00 uur
  • woensdag 12:00 uur – 17:00 uur
  • donderdag 12:00 uur – 17:00 uur
  • vrijdag 12:00 uur – 17:00 uur
  • zaterdag 11:00 uur – 16:00 uur