FC Twente

De gestolen voetbalschoen van Peet Bijen

FC Twente Logo

Vrijdagavond 24 november 2017 was eentje om snel te vergeten voor FC Twente – speler Peet Bijen. Niet alleen omdat hij met zijn club in het AFAS Stadion met 2-0 verloor van AZ, maar ook omdat een van zijn voetbalschoenen tijdens de wedstrijd werd gestolen door een Alkmaarse fan.

Na ongeveer tien minuten in de tweede helft van het duel verloor Peet Bijen na een duel met AZ-doelman Marco Bizot zijn voetbalschoen en omdat de goalie zijn doellijn vrij wilde houden, gooide hij de schoen van de Twentse verdediger over de achterlijn tegen de boarding. Een jonge supporter van AZ zag hierop zijn kans schoon, snelde naar beneden, leunde over de boarding, pikte de schoen van Peet Bijen op van het veld en ging weer terug naar zijn plek op de Alkmaarse tribune.

„Die fan vond het blijkbaar leuk“, aldus Bijen na afloop van de wedstrijd tegen de verslaggever van FOX Sports. „Dat begrijp ik wel, want het zijn mooie schoenen. Het terug vragen was gedoemd te mislukken. Je staat er wel, maar je staat er voor jan lul. Dat is wel een beetje jammer“, aldus de verdediger van FC Twente. Uiteindelijk kreeg Peet Bijen de schoen toch terug en kon hij op twee voetbalschoenen de Eredivisie-wedstrijd uitspelen.

Peet Bijen

Peet Batte Bijen werd op 28 januari 1995 in Hengelo geboren en maakte op 11-jarige de leeftijd de overstap van zijn amateurclub KSV BWO in Hengelo naar de Voetbalacademie FC Twente. In het seizoen 2013/2014 maakte de verdediger zijn debuut in het betaalde voetbal, toen Jong FC Twente nog uitkwam in de Jupiler League. Bijen was aanvoerder van dit team. In het seizoen daarna, maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Tukkers. Zijn debuut was echter niet erg succesvol: de thuiswedstrijd tegen PSV ging met 5-0 verloren.