NAC Breda

Het NAC Museum – rijke historie van de club uit Breda

NAC Breda Logo

Wil je een kijkje nemen in de rijke historie van NAC Breda? Geïnteresseerd in boeiende anekdotes en opmerkelijke relikwieën uit de roemrijke geschiedenis van deze voetbalclub? Dan mag een bezoek aan het NAC Museum niet op je lijst ontbreken!

NAC heeft geen imposante prijzenkast, maar dat is uiteraard ook niet nodig om het levensverhaal van de club uit Breda te vertellen. Aan het begin van de 21e eeuw nemen een aantal betrokken supporters het initiatief om een loze ruimte in het Rat Verlegh Stadion om te bouwen tot museum, hetgeen leidde tot de opening van het NAC Museum op 22 februari 2002.

Noodlot slaat toe

Een bezoek aan het NAC Museum is een leuk en leerzaam uitstapje en de bezoekersaantallen nemen in de loop der jaren ook fors toe, totdat op 19 januari 2013 het noodlot toeslaat: een breuk in een waterleiding zorgt voor zeer forse waterschade. De collectie van het NAC Museum kan gered worden, maar er zijn forse beschadigingen aan vloer, muren en plafond.

Een periode van twee jaar aan reparaties, verbouwingen en herstelwerkzaamheden volgt, waarbij verscheidene coryfeeën die NAC Breda een warm hart toedragen, waaronder Sjoerd Mossou, Sierd de Vos, Chris van Nijnatten en Ries Sommen, met acties de verbouwing financieel ondersteunen. Daarnaast krijgt het NAC Museum ook de beschikking over een extra ruimte boven het museum.

Heropening NAC Museum

Op vrijdag 24 april 2015, ruim twee jaar na de gebroken waterleiding, vindt de heropening van het NAC Museum plaats door oud-trainer en –speler John Karelse en Cees van Haperen, erevoorzitter van het museum.

Openingstijden en toegangsprijzen

Het NAC Museum is geopend op woensdag van 13:00 tot 16:00 uur en op afspraak voor groepen vanaf vier personen. De toegangsprijs voor het NAC Museum bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met 16 jaar en hetzelfde bedrag wordt in rekening gebracht voor personen vanaf 65 jaar.

Locatie en parkeren NAC Museum

Het NAC Museum is gevestigd aan de achterzijde van het Rat Verlegh Stadion en het verdient de aanbeveling om te parkeren op parkeerplaats P5.