Voetbal - Overig

Hoe word je een professionele voetballer?

Voetbal Jeugd

Wil je weten hoe je een professioneel voetballer wordt en wil je het voetballeven leiden van spelers als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Arjen Robben en wil je spelen voor teams van wereldklasse zoals FC Barcelona, ​​Manchester City, AC Milan of Real Madrid?

Als je de bovenstaande vragen allemaal met ‘ja’ beantwoord hebt, dan is het essentieel om de vaardigheden en ervaring te krijgen om een ​​professioneele voetballer te worden. De wereld van betaald voetbal is ongelooflijk concurrerend en je het tijdens je voetballoopbaan absoluut geen garantie dat je gekozen wordt om te spelen voor een professioneel voetbalteam, op wat voor niveau dan ook. Je kunt je echter wel zo goed mogelijk voorbereiden op een carriere als speler in het betaalde voetbal en je spel naar een hoger niveau te tillen.

Door onderstaande stappen te volgen, vergroot je je kansen om een ​​voetballer te worden op professioneel niveau.

Houd van voetbal en heb een passie voor het spel

Alles begint met een passie voor voetbal. Deze passie zal je stimuleren om alles te doen wat je moet doen om je doel van professioneel voetballer te bereiken. De passie moet echt uit je hart komen en je moet plezier beleven aan het voetbalspel. Voetbal moet niet als een verplichting voelen en je moet ook niet iemand anders droom nastreven. Je liefde voor het mooie voetbalspel zal je door goede en slechte tijden heen helpen.

Begin op jonge leeftijd met voetbal

Begin op jonge leeftijd met voetbal. Veel voetbalclubs bieden mogelijkheden voor diverse leeftijdsklasses, zoals bijvoorbeeld kaboutervoetbal voor de allerjongsten. Door vroeg te beginnen zullen jonge voetballers de regels van het spel leren, hoe je je op het veld beweegt en hoe je met competitie moet omgaan.

Ken de voetbalregels

Bekijk wedstrijden live en op TV, lees boeken, tijdschriften en websites over voetbal, praat met andere succesvolle voetbalspelers over tactieken, strategieën en het pad dat ze bewandeld hebben en neem deel aan trainingssessies en voetbalwedstrijden om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk over het spel weet.

Werk hard en focus

Om een ​​professionele voetballer te worden moet je hard werken en je concentreren op je vaardigheden. Je moet de beste zijn op het niveau waar je op dit moment speelt om hogerop te komen. Dat betekent dat je je technische vaardigheden, kennis over het spel en communicatievaardigheden moet blijven verbeteren en aan je conditie moet werken en tijdens trainingssessies en wedstrijden moet bewijzen dat je een uitzonderlijke speler bent, jouw prestaties zullen scouts van professionele teams aantrekken.

Bewandel de ladder

Klim steeds verder op de voetballadder. Start je voetbalvarriere bij een jeugdclub of schoolteam en werk je langzaam op naar teams van een hoger niveau en zet op dat niveau ook aansprekende resultaten neer. Als je de kans hebt, neem dan deel aan een voetbalkamp. Je ontmoet andere voetballers met dezelfde ambitie en je zult ook hun competitie en enthousiasme voelen. Je zult zien dat je in korte tijd veel leert van coaches en andere spelers.

Niet eenvoudig

Het is niet eenvoudig om een speler te worden in het Nederlandse betaalde voetbal of om te spelen voor een buitenlandse club, maar als je je concentreert op je uiteindelijke doel, doorzettingsvermogen toont en hard werkt, maak je een kans om opgemerkt te worden door een scout van een professionele voetbalclub. Maar wees ook geduldig, Hakim Zyech, Nicolai Jorgensen of Marco van Ginkel moesten ook hard werken en tegenslagen overwinnen om te komen tot het niveau waarop ze nu acteren met Ajax, Feyenoord of PSV.