Voetbalspullen

Sokophouders en sokkentape

Voetbal trap

Als voetballer komt dit je waarschijnlijk wel bekend voor: je bent vol concentratie bezig met je wedstrijd en dan beginnen plots je voetbalsok en scheenbeschermer af te zakken. Dat zorgt voor een hoop irritatie, je gedachten af en je wilt uiteraard niet de hele tijd bezig zijn om je voetbalsokken op te trekken. Sokophouders of sokkentape zijn de oplossing om dit te voorkomen!

Sokophouders

Sokophouders zijn meestal gemaakt van de elastische materialen polyester, elastaan en/of nylon en aan het uiteinde van de sokophouder zit ook een stukje klittenband, zodat het makkelijk te bevestigen is aan het andere uiteinde van de ophouder. Dit hulpmiddel is makkelijk te bevestigen boven je enkel, zit comfortabel en is uiteraard ook makkelijk te verwijderen. Sokophouders zijn een prima en duurzaam hulpmiddel om het afzakken of verschuiven van je voetbalsokken en scheenbeschermers te voorkomen.

Sokkentape

Sommige voetballers geven de voorkeur aan sokkentape boven een sokophouder. Bij sokkentape bepaal je zelf de hoeveelheid tape die je wil gebruiken boven je enkel en de sokkentape functioneert ook uitstekend om je scheenbeschermers en sokken op de juiste plek te houden en je geen irritatie te bezorgen tijdens je voetbalwedstrijd. De lijm van de sokkentape is speciaal ontwikkeld om geen lijm achter te laten op je voetbalkousen, zodat deze ook gewoon lang mee kunnen gaan.

Dezelfde kleur

De KNVB heeft in haar regelgeving bepaald dat het verplicht om de sokophouders of sokkentape in dezelfde kleur te hebben als dat gedeelte van de sok waarop de ophouder of tape op is aangebracht. Beide voetbalartikelen zijn dan ook in de diverse sportshops in een grote verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar, zodat de kleur van jouw voetbalkousen er ook gewoon bijzit.

Sokophouders of sokkentape?

Wat voor jou het beste is, sokophouders of sokkentape, ligt echt aan je persoonlijke voorkeur. Om te voorkomen dat je sokophouder vol viezigheid en bacteriƫn komt te zitten, verdient het wel de aanbeveling om je sokkenophouders te wassen. De ophouder is echter wel de meer duurzame oplossing, aangezien die lang meegaat, terwijl je de tape na de wedstrijd weggooit en voor de volgende wedstrijd een nieuw stuk tape moet gebruiken en na verloop van tijd ook een nieuwe rol sokkentape moet aanschaffen.

Sokophouders zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 4 euro, terwijl je in de (online) sportwinkels al sokkentape kunt vinden vanaf ongeveer 2,50 euro.