Voetbalspullen

Adidas Copa Mundial, populairste voetbalschoen ter wereld

Adidas Copa Mundial

De Adidas Copa Mundial is de meest populaire voetbalschoen aller tijden. Er is geen enkel model voetbalschoen dat wereldwijd meer verkocht is dan de Adidas Copa Mundial.

Geschiedenis Adidas Copa Mundial

De historie van de Adidas Copa Mundial gaat terug naar 1979, toen de iconische voetbalschoen op de markt werd gebracht door het bekende Duitse sportmerk. De schoen werd speciaal ontworpen voor het WK voetbal 1982 in Spanje. Copa Mundial betekent dan ook ‘Wereldbeker’.

De Adidas Copa Mundial is verkrijgbaar in verschillende versies, waaronder kunstgrasschoenen, zaalvoetbalschoenen en voetbalschoenen voor op gras. De kicksen hebben een bovenkant van kangoeroeleer en daarnaast biedt de leren hiel een optimale duurzaamheid en stabiliteit.

Beroemde spelers op Adidas Copa Mundial

Door de jaren heen hebben beroemde voetbalspelers op de Adidas Copa Mundial gespeeld, waaronder Diego Maradona, Jari Litmanen, Zinedine Zidane, Franz Beckenbauer, Franco Baresi, Gareth Bale en Xabi Alonso.

Adidas Copa Mundial Kleuren

Tot 2013 was de Adidas Copa Mundial alleen in het zwart verkrijgbaar met de beroemde Adidas strepen in het wit. Uiteindelijk besloot Adidas toch met de trend van kleurrijke voetbalschoenen mee te gaan en op 30 september 2013 werd een model gelanceerd waarbij men de kleuren had omgedraaid: een witte Copa Mundial met zwarte strepen. Daarna lanceerde Adidas ook een zogenaamd Copa Mundial Samba-pack ter gelegenheid van de Wereldkampioenschappen voetbal 2014 in Brazilie, de legandarische voetbalschoen in vijf verschillende kleuren: lichtblauw, donkerblauw, oranje, rood en geel.

Adidas Copa SL en Copa Gloro

In 2016 besloot het bekende sportmerk met de drie strepen tot een vernieuwd ontwerp van de Copa. Iconische details, zoals de zwarte en witte kleuren en de de flap aan de voorkant bleven behouden, maar de voetbalschoen kreeg een moderner silhouet, synthetisch bovenwerk en een SprintFrame zool, waardoor de Copa SL voldeed aan de eisen van het moderne voetbal.

De ontwikkeling van Adidas ging verder met de Copa Gloro 17.1 en 17.2, waarbij de aandacht met name lag op een comfortabele pasvorm en de juiste hoeveelheid druk op de voeten.

Alhoewel er de laatste jaren aanpassingen aan de Adidas Copa Mundial zijn gedaan, blijft het na 35 jaar nog altijd de meest iconische voetbalschoen in de geschiedenis van deze mooie balsport.

Afbeelding van Adidas.nl. Het origineel van dit artikel verscheen op Sportschoenen24,